Culinaire proeftuin

Nel Schellekens wil iedereen die het maar horen, zien én weten wil inspireren om tot, zelf besloten en zelf ervaren, doordachte keuzes te komen omtrent voeding. Volhoudbaar en in een korte keten landschap-op-het-bord-keuken waarin 0% waste-100% taste, streek en samenwerking centraal staat. In samenwerking met Natuurmonumenten is het plan opgepakt om van Het Keunenhuis in Winterswijk Woold de culinaire proeftuin van de Nels No waste keuken te maken.

Meid met een missie

Na 25 jaar succesvol restaurant de Gulle Waard gerund te hebben wilden Nel en haar man Henk den Herder hun filosofie ten aanzien van een duurzame productie en verwerking van voedsel nog directer overbrengen. Een mens met een missie noemt ze zich. Een belangrijke missie in tijden waarin steeds meer mensen beter willen weten waar en hoe producten tot stand gekomen zijn.

keunenhuis-voetafdrukken-small

Verleden, heden en toekomst

Nel ontwikkelt en produceert nieuwe, biodiverse, no-waste, Achterhoek sterkmerk producten van Achterhoekse bodem i.s.m. boeren, burgers en andere gepassioneerde buitenlieden. Op deze prachtige, authentieke en eerlijke locatie kan Nel naast ontwikkeling en bereiding ook van alles laten proeven en laten zien hoe er gewerkt wordt in haar bijzonder, korte-keten-, no waste keuken. Het moet vooral een (zelf) ervaringscentrum worden. In het Keunenhuis willen Nel en Henk het verleden, heden en toekomst samenbrengen.

Culinaire schatkamer

Alles transparant, alles open. Van de prachtige authentieke Keunenhuiskeuken tot de keuken met de meest geavanceerde en eigenwijze technieken. In een fantastisch proeflokaal in het achterhuis aanzitten aan het a la Nel ‘kookaltaar’ en van alles proeven. Met zicht op de veestal die getransformeerd is tot o.a. beenhouwerij, bakkerij, brouwlokaal, bloemen-groenten-fruitkraam, allerlei verse en verwerkte producten waaronder ook natuurlijk GiesZ, Nels eigen merk. En in de potstal Nels ‘theater’; een inspiratieruimte waar ‘meststof’ tot de groei van inspiratiezaadjes zal leiden. Het is een geweldige, unieke combinatie: de indeling van de boerderij en het eetbare erf, de compacte, transparante, authentieke entourage, oude waarden en hedendaagse idealen. Een bijzonder monument met een hedendaagse, volhoudbare bestemming. Samenwerken in de culinaire schatkamer van NL. Het landschap op het bord. Van kop tot kont. Van schil tot pit. Meer Nel op NelSchellekens.nl